Cégünkről

A Huminisz Kft. teljes egészében magyar tulajdonú, szakmai alapon szervezõdött gyártó és forgalmazó vállalkozás.

Azzal a céllal jött létre, hogy természetes alapú, környezetbarát, mégis hatékony és versenyképes, a hazai termelõk igényeinek megfelelõ kiváló ár/érték aránnyal rendelkezõ növénykondicionálókat, valamint lombtrágyákat állítson elõ. A cég munkatársai közel 15 éves tapasztalattal rendelkeznek huminsav alapú termékek gyártása, fejlesztése és üzemi szintû felhasználása terén.

2011-tõl 2015-ig Hévízen, 2015. évtõl a Gyenesdiási Ipari Park területén található korszerû üzemünkben végezzük termékeink gyártását és kiszerelését. 2017. évben gyáregységünk újabb épülettel bõvült, amelyben egy korszerû és hatékony késztermék-tárolórendszer is elhelyezésre került.

A KONDISOL termékcsalád (KONDISOL, KONDISOL N, KONDISOL B+S) két fõ alapanyaga a tõzeg és a gilisztahumusz, melyekbõl különféle fizikai és kémiai oldószeres eljárások segítségével nyerjük ki a növények számára fontos szerves anyagokat.

A Solvitis lombtrágya termékcsaládunk 15 termékbõl áll (mono- és polifémkelátok és komplexek) a növények számára gyorsan felvehetõ és jól hasznosuló formában tartalmaznak minden fontos mikro- és mezoelemet. Gyártásukhoz a világon jelenleg legkorszerûbbnek számító, cégünk által elõállított EDDHSA-kelátképzõt és bór-etanolamin komplexet használjuk fel. A 2018-as évben forgalomba hozott magas magnézium, nitrogén-, kén- valamint mikroelemtartalmú Solvitis Magneto levéltrágyát kiemelkedõ minõségû norvég lignoszulfonát komplexképzõ és tapadásfokozó anyaggal látjuk el, így növelve a termék hasznosulását.

A „Huminisz technológia” lényege abban áll, hogy az önmagukban is hatékonyan mûködõ növénykondicionálókat és lombtrágyákat együttesen, az egyes növénykultúrák igényeinek megfelelõ arányban és dózisban javasoljuk kijuttatni. Ezáltal még jobb hatásfok és eredmény érhetõ el. A KONDISOL növénykondicionálókat a SOLVITIS lombtrágyákkal együtt alkalmazva kiemelkedõ jövedelmezõséget érhetünk el.

A SOLVITIS BÓR EXTRA, BórMo, Polifém, Cu, Fe, Zn, Mn, Mg, Ca az EU-Bio rendelet elõírásainak megfelelnek, biotermesztésben felhasználhatók. A KONDISOL termékünket a „Bio-Suisse termelõk” is használhatják.

Szeretnénk a kis- és közepes gazdálkodók szélesebb köréhez is eljutni és a szántóföldi növénytermesztésen túl egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a kertészeti ágazatra.

Termékeink szakmai képviseletérõl a területi képviselõ és területi értékesítõ kollégáink gondoskodnak, bármely termékünkkel kapcsolatos kérdéssel forduljanak bizalommal hozzájuk!

SIKERES TERMESZTÉST és JÓ EGÉSZSÉGET kívánunk!

A HUMINISZ Kft. csapata