Szántóföldi-, zöldség-, szőlő-, és gyümölcskultúrák számára

Felhasználás: Növénykultúrától, fenofázistól, tápanyaghiány mértékétől függően egy vegetációs periódusban 1-3 alkalommal, 1-2 l/ha dózisban javasoljuk kijuttatni. Olajos növények, répafélék esetében 2-3 kezelés 1-2 l/ha dózisban ajánlott. Szántóföldi kultúrák esetében maximum 1%, kertészeti és kiskerti fel használásnál maximum 0,5% a megengedett legmagasabb koncentráció. Bór hiányra érzékeny növények répafélék, olajos növények, zöldségnövények, gyümölcsfák, pillangósvirágúak. Nem megfelelő molibdénellátás esetén csökken a cukortartalom. A molibdénhiányos növényekben a klorofiltartalom kisebb, és ennek megfelelően a fotoszintézis csökken, a nitrogénhiányhoz hasonló tünetek, többek között gátolt növekedés figyelhető meg. 

Kijuttatás: A kora tavaszi és őszi kezelések kivételével elsősorban késő dél utáni, kora esti, illetve reggeli órákban. Csak kifejezetten szükséges esetben használandó. A megfelelő dózis túllépése tilos.